Tilstandsrapport

Byggeleder ser over prosjektstegninger

Godt dokumentert tilstand kan gi boligen din en høyere pris og en tryggere bolighandel. Med Tek-Zence får du blant annet en svært nøyaktig tilstandsrapport.

Les mer om våre sensorer

Ønsker du å begrense skadene på ditt hjem ved å finne dem før de blir synlige? Med Tek-Zence får du denne og flere andre spennende fordeler, blant annet en tilstandsrapport som kan øke verdien av din bolig og gir mindre reklamasjoner ved salg. 

Hva er Tek-Zence?

Hos Tek-Zence får du sensorer som forebygger skader og gi deg beskjed om når du skal vedlikeholde bygget. Det er flere fordeler ved å ta i bruk våre tjenester: 

Problemfritt bygg

Du får installert sensorer i din bolig, på steder som er spesielt utsatt for skader og slitasje. Sensorene skal hjelpe deg å oppdage skader som vanligvis er vanskelig å finne visuelt. 

Gjennom appen på din mobiltelefon får du beskjed dersom sensorene oppdager en skade eller noe som kan utvikle seg til å bli en skade. Det vil samtidig utløses en alarm hos oss. 

Dokumentert tilstand

Sensorene vil også dokumentere boligens tilstand over tid, og bidrar til en nøye utarbeidet tilstandsrapport. Dette gjør at situasjonen oppleves tryggere både for kjøper og selger av boligen, som kan høyne prisen.

Skadeforebygging

Ved hjelp av sensorene fra Tek-Zence kan du forebygge store skader. Våre erfarne installatører installerer sensorer der vi vanligvis ser flest skader, og vår 24-timers service stiller opp raskt for observasjon når sensorene oppdager noe. Videre vil du få profesjonelle anbefalinger om vedlikehold og kostnadsbesparende tiltak.

Hva er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er flere ulike rapporter som inneholder informasjon om boligens vedlikeholdsmessige og tekniske tilstand. Før du skal selge en bolig er det vanlig å få en takstmann til å gjøre en vurdering av boligen, og utarbeide en fullstendig tilstandsrapport. 

Selv om den ikke er lovpålagt vil den bidra til et sikrere salg da tilstandsrapporten gir mer trygghet til potensielle interessenter. På denne måten kan både selger og kjøper få oversikt over eventuelle feil eller mangler. 

Tilstandsrapporten skal beskrive en eiendom på bakgrunn av blant annet dens bygningsdeler og byggverk. I rapporten dokumenterer takstmannen om det er behov for fornyelse, reparasjoner og vedlikehold, som han eller hun avdekker gjennom en fysisk inspeksjon - en befaring. 

Boligsalgsrapport

For mange kan dette med salg og kjøp av bolig være forvirrende, blant annet begreper som  tilstandsrapport og boligsalgsrapport. En boligsalgsrapport er faktisk en type tilstandsrapport som tar for seg boligens byggtekniske forhold, og som er tilpasset avhendingsloven - dette skal hjelpe å forminske juridiske konflikter. 

Tek-Norge

Tek-Zence er en del av Tek-Norge, en gruppe takstmenn som holder til i Oslo og omegn og som har bakgrunn både fra byggebransjen, bolighandel, eiendomsutvikling og økonomi/markedsføring. Vårt mål er å videreutvikle bransjen når det kommer til kjøp og salg av bolig, teknologi og tjenester, samt skadeoppgjør. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har henvendelser eller spørsmål om Tek-Zence sensorene, om vårt serviceteam, tilstandsrapport eller vedlikehold av bolig. Vi er tilgjengelig på epost post@tek-zence.no og tlf: 905 24 720. 

Kontakt oss